marți, 20 octombrie 2015

Citesti , existi esti sexy - Evanghelia dupa Satana



                       Daca va plac cartile din categoria thriller - politist chiar conspiraţional (cu conspiraţii la scară planetară, ce traversează întreaga istorie) si esti open mind, aceasta este si chiar mai mult de atat, plina de suspans, presarata cu mister si cu tente religioase, secrete - teorii ale conspiratiei cu si despre Vatican. O carte ce a starnit foarte multe controverse. Mulţi au strâmbat din nas numai când au văzut titlul, considerându-l o blasfemie, trebuie totuşi să reamintesc faptul că este o operă de ficţiune ...si...nu prea. 
              Recunosc ca am citit-o de 4 ori si este una din preferatele mele si pe unde am plimbat-o, lumea ramanea oripilata ...din cauza copertii si a titlului desigur...asa ca aveti grija pe unde o cititi, nu de alta dar sa nu dati de un "crestin  infocat" dupa moaste si sa va intrerupa firul povesti  


 Teoria conspiratiei ...sau...nu ? 



                       
        Evanghelia chiar exista si este expusa in  Biblioteca Națională din Suedia, la StocklomCodex Gigas (“Cartea uriașă”) este cel mai mare manuscris medieval din lume. Se crede că a fost scris la începutul secolului 13 într-o mănăstire benedictiana din PodlaziceCehia de astăzi. În timpul războiului de treizeci de ani din 1648, întreaga scriere a fost furată de armata suedeză și în prezent este păstrată la Biblioteca Națională din Suedia, la Stockholm. Manuscrisul mai este cunoscut sub numele de “Biblia Diavolului” datorită unei ilustrații din interior, cea mai veche imagine a înfățișării Diavolului descoperită până acum. Este considerată cea de-a opta minune a lumii.
           Legenda spune că scriitorul Codexului este un călugăr benedictin, care a săvârșit un păcat atât de grav, încât nu a putut fi spus nimănui. Superiorii mănăstirii au hotărât că nu poate fi iertat pentru ceea ce a făcut și l-au condamnat la moarte prin zidirea de viu. În încercarea de a se salva, a jurat că dacă i se va da șansa, până a doua zi, va scrie cea mai măreață carte scrisă vreodată, care va cinsti mănăstirea și va include toate realizările umanității până la momentul respectiv. I s-a dat această șansă, cu condiția ca a doua zi, cartea să fie gata. Dacă nu se ține de promisiune, nu i se va mai da o a doua șansă. Pe la mijlocul nopții, și-a dat seama că nu va reuși să ducă sarcina la bun sfârșit. La disperare, l-a convocat pe arhanghelul căzut Satan, cerându-i să-l ajute să termine cartea în schimbul sufletului său. Diavolul a terminat manuscrisul iar călugărul i-a adăugat portretul în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit. A reușit să se salveze de la moarte, însă și-a pierdut liniștea sufletească. A implorat iertare Sfintei Fecioare Maria.                                          Aceasta a fost de acord să-i slaveze sufletul, însă pocăitul a murit cu foarte puțin înainte să fie izbâvit de pactul făcut cu Diavolul se speculează că numeroasele scrieri din Codex legate de exorcizare, sunt încercările călugărului de a-și salva propriul suflet dar si întâmplări istorice, leacuri și descântece pentru anumite boli, lecții de spiritualitate, rețete medicinale și diverse incantații, jumătate din manuscris constă în Vechiul și Noul Testament totuși, manuscrisul nu a fost interzis de Inchiziție și a fost intens studiat de mulți învățați.


 O scurta descriere


                       Actiunea cartii incepe undeva in anul 1348, în timpul Marii Ciume, în mănăstirea-fortăreaţă Bolzano, maica stareţă Isolda de Trente s-a zidit de vie, pentru a lua cu ea în mormânt un secret înspăimântător: imaginea unui ucigaş fără chip care o urmărea în aceste locuri sfinte. Treisprezece nopţi, treisprezece crime ritualice, treisprezece călugăriţe crucificate. De la acel apus, de când s-a înstăpânit asupra mănăstirii Bolzano, maica streță a văzut cum Fiara s-a hrănit cu carnea şi cu sufletele slujitoarelor Domnului .

     În 2006, la Hattiesburg, Rachel, asistenta şerifului local, anchetează dispariţia a patru tinere. După ce dispare la rândul ei în mod misterios, Marie Parks, agent FBI cu puteri paranormale, intervine să ancheteze cazul. Specializată în cross-killers, criminali în serie care îşi schimbă des locul, Marie descoperă cadavrul mutilat al lui Rachel şi corpurile celor patru chelneriţe crucificate într-o criptă. Ucigaşul, de o cruzime metodică nemaiîntâlnită, pare a fi trimis de peste secole de Satan însuşi. 

        La Vatican, câteva zile mai târziu cardinalul Oscar Camano, liderul congregaţiei Miracolelor, realizează că cele patru tinere asasinate sunt cele trimise de el în Statele Unite pentru a ancheta valul de crime din sânul ordinului secret al Pustnicelor, însărcinat cu păzirea manuscriselor interzise ale creştinătăţii. Din acest moment, părintelui iezuit Carzo, cel mai bun exorcist din rândul Bisericii, îi revine sarcina de a regăsi evanghelia pierdută în urmă cu şase secole: Evanghelia după Satan.

        Gandeste-te cum aceste 3 intrigi sunt impletite in mister si actiune, sunt dezvaluite in detalii anumite puncte cheie ale cazurilor de omor si sinucidere. 
       
       Sper ca te-am facut curios/a in privinta acestei carti, iti doresc lectura placuta si nu uita ...



 CITESTI, EXISTI  ESTI  SEXY 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu